Tips voor het schrijven van fantastische berichten die de hoeveelheid internetverkeer naar uw site verhogen

duda-wsm • 2 april 2020

Schijf over iets waar u verstand van hebt. Als u niet zoveel weet over een bepaald onderwerp dat uw lezers interesseert, nodig dan een expert uit om erover te schrijven.

Spreek uw doelgroep aan

U kent uw doelgroep als geen ander, dus houd deze in uw achterhoofd als u uw artikelen schrijft. Schrijf over iets wat uw doelgroep interesseert. Als u een Facebook-bedrijfspagina hebt waar veel op wordt gereageerd, kunt u eens in de reacties kijken voor inspiratie voor een onderwerp.


Neem de tijd om uw post uit te zetten

Schrijf eerst een kladversie als u een goed idee hebt. Sommige mensen beginnen met de titel en werken vervolgens aan de tekst. Andere beginnen met tussenkopjes en werken die verder uit. Kies de methode die het best bij u past.


Vergeet geen afbeeldingen toe te voegen

Zorg ervoor dat u een paar afbeeldingen van hoge kwaliteit aan uw blog toevoegt. Afbeeldingen onderbreken de tekst en maken de tekst daardoor leesbaarder. Afbeeldingen brengen ook emoties of ideeën over die moeilijk onder woorden zijn te brengen.


Redigeer de tekst zorgvuldig voordat u deze plaatst

Laat uw tekst een paar dagen liggen wanneer u er tevreden mee bent en lees hem daarna nog eens door. Waarschijnlijk wilt u nog wel wat toevoegen of juist verwijderen. Laat een vriend of collega de tekst lezen om ervoor te zorgen dat er in de tekst geen fouten zitten. Als de post geen fouten meer bevat, kunt u deze publiceren op uw blog.

door Margo Verbruggen 22 september 2020
Afgelopen zomer is het erg warm en droog geweest in Nederland. Margo Verbruggen, erkend paardendierenarts bij Equilife Paardenartsen, heeft in die hittegolf-weken relatief veel hoefbevangen volwassen paarden gezien. Ze zegt: ‘De eerste reactie van de meeste eigenaren is: maar daar is het de tijd van het jaar toch helemaal niet voor? Want we kennen hoefbevangenheid voornamelijk naar aanleiding van het eten van teveel jong voorjaarsgras’. Teveel suikers Hoefbevangenheid kan meerdere oorzaken hebben, één daarvan is inderdaad een voedingscomponent waarbij teveel suikers in het voer worden aangeboden. Ook gras en hooi kan teveel suikers bevatten. Het groeien van gras is een ingenieus samenspel van onder andere zonlicht dat overdag water en koolstofdioxine omzet in suikers. ’s Avonds worden de suikers dan gebruikt voor de groei van het gras, samen met de voedingsstoffen uit de grond. Als dit proces niet optimaal uitgevoerd kan worden, bijvoorbeeld omdat het te koud of te droog is, dan ervaart het gras stress. Er blijven suikers in het gras zitten waardoor het suikergehalte in het gras enorm zal stijgen. Als gras met hoge suikerwaarden wordt gemaaid, dan bevat ook het hooi teveel suikers. Tekorten Niet alleen weersomstandigheden maar ook een tekort aan voedingsstoffen in de grond kunnen voor stress in het gras zorgen en dus hoge suikergehaltes. Er zijn eigenaren die met goede bedoelingen hun paarden hooi van zogenaamd ‘vogeltjesland’ voeren omdat dit hooi suikerarm zou zijn en de paarden met dit hooi niet snel te dik worden. De term ‘hooi van vogeltjesland’, duidt vaak op hooi van onbemest land. De aanname dat gras van niet of weinig bemest land per definitie minder suiker bevat, klopt niet. Wanneer er lang niet bemest is, kunnen er te weinig voedingsstoffen in de bodem komen, zoals stikstof en fosfor. Als dat het geval is, ervaart gras ook stress en stijgen de suikergehaltes in het gras. Bij twijfel kan hooi en kuil relatief goedkoop getest worden op aanwezige elementen en voedingsstoffen. Bodemanalyse Om te kijken of er voldoende voedingsstoffen in de grond zitten, kan een bodemanalyse uitkomst bieden. Hierbij worden onder andere de stikstof- en fosforwaarden in de grond bepaald en kan er gericht bemest worden. Margo Verbruggen stelt: ‘Door de droogte en de vele zonuren heeft het gras de afgelopen periode veel suikers opgeslagen. Dit heeft er waarschijnlijk aan bijgedragen dat paarden sneller hoefbevangen werden’.
door duda-wsm 2 april 2020
Er zijn zoveel goede redenen om met sitebezoekers te communiceren. Licht hen in over aanbiedingen en nieuwe producten of geef ze tips en informatie.